Твій ідеальний рецепт
Гарбузово-йогуртовий пиріг
- 3 курячих яйця
- 2 склянки гарбузового пюре
- 3/4 склянки кленового сиропу ТМ Щедрик
- салатний 6% йогурт ТМ Щедрик
- 2 столових ложки темного рому
- набір із спецій: мелені імбир, мускатний горіх, кориця, духм’яний перець та гвоздика
- пів ч.л. ванілі
- щіпка солі
- пів кг пісочного тіста для відкритого пирога.
Для тіста візьміть:
- 200 г масла ТМ Щедрик
- 1 склянку цукру
- 2 яйця
- 4 склянки борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- ванільний цукор.
Приготування
Розтопіть масло на водяній бані, додайте цукор і гарно вимішайте. Дайте масі охолонути. Додайте яйця, ванільний цукор і знову вимішайте. Тоді просіяне борошно з’єднайте з розпушувачем, всипте борошно і замісіть тісто.
Основне позаду, тепер пиріг готується легко і дуже швидко. Викладіть тісто в круглу форму, зробіть дірочки виделкою, викладіть лист пергамента і насипте щось (можна з бобових), щоб тісто не піднялося при випічці. Відправте на 10 хвилин у розігріту до 220’ духовку. Тоді заберіть папір, щоб залишилася лише основа. Збийте яйця, туди додайте йогурт, гарбузове пюре, кленовий сироп, ром, спеції, ваніль та сіль і гарно збийте. Викладіть начинку на корж і випікайте при 220’ приблизно 15 хвилин, потім ще годинку при 180 поки начинка не застигне.