Хачапурі по-імеретинськи

Хачапурі по-імеретинськи

Для тіста

  • 125 мл кефіру ТМ Щедрик
  • 150 г салатного йогурта 6% ТМ Щедрик
  • 300 г борошна
  • 1/2 ч. ложки солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. ложки соди
  • 100 г вершкового масла ТМ Щедрик.

Для сирної начинки візьміть

  • 200 г фети ТМ Щедрик (або бринзи)
  • 200 г моцарели ТМ Щедрик (чи «Рівненського»)
  • 2 ст. ложки салатного йогурта 6% ТМ Щедрик

Приготування

Змішайте кефір зі сметаною, додайте сіль, цукор і соду, вимішайте і додайте розтоплене масло. В ретельно вимішану суміш поступово всипте борошно і замісіть м’яке тісто.
Фету подрібніть виделкою, а моцарелу натріть, вимішайте сирну суміш з йогуртом.
Тісто розділіть на 4 частини. Візьміть шматочок і розкачайте у форму млинця (можна руками). В центр покладіть ¼ частину начинки, сформуйте мішечок, зайве тісто відірвіть. Зробіть балабушок товщиною 1–1,5 см, присипте борошном. Заготовку для хачапурі покладіть на розігріту суху пательню, накрийте кришкою і випікайте кілька хвилин на середньому вогні. Переверніть і ще трішки підсмажте, але вже без кришки. Готові хачапурі перемажте вершковим маслом.

Замовте дзвінок