Твій ідеальний рецепт

Паста «алла норма»

Паста «алла норма»

  • 250 г пасти “спагетті”
  • 2 баклажани
  • 4 помідора
  • 2 зубчики часнику
  • 1 червоний стручковий перчик
  • 8 листочків базиліку
  • 100 г сиру Рікота ТМ Щедрик
  • 4 столових ложки оливкової олії
  • сіль та перець за смаком.

Приготування

Баклажани нашинкуйте соломкою та посипте морською сіллю і залиште на хвилин 40. Так із баклажанів вийде зайва волога і гіркота. Для приготування томатного соусу помідори очистіть від шкірки і нашинкуйте середніми шматочками. Розігрійте на сковорідці оливкову олію і обсмажте в ній розчавлений часник і шматочок червоного перцю. Коли відчуєте часниковий аромат, дістаньте часник із сковорідки. Туди викладіть помідори і тушіть протягом 10–15 хвилин. На другій сковорідці на оливковій олії обсмажте баклажани до м’якості протягом 20 хвилин. Спагетті відваріть у підсоленій воді до стану аль-денте. Баклажани додайте в томати і тушіть разом ще 5 хвилин. На останній хвилині додайте листя базиліку, трішки солі і чорного перцю. Спагетті з’єднайте з овочевим соусом, перемішайте, додайте накришену рікоту. Подавати з сицилійським червоним вином.

Замовте дзвінок