Свинина з овочами в духовці

Свинина з овочами в духовці

  • 3,5 кг свинячого окістя
  • сіль, мелений чорний перець за смаком
  • по 6 гілочок петрушки і чебрецю
  • 500 г моркви
  • 500 г цибулі
  • 1 ст.л. олії
  • 50 г підсирного масла ТМ Щедрик
  • 2 шт. лаврового листя
  • 60 г абрикосового джему ТМ Щедрик
  • соус до м’яса ТМ Щедрик на вибір (рекомендуємо сливовий або із чорної смородини)
  • Приготування

    Окіст натріть сіллю і перцем. Покладіть разом із зеленню на змащене маслом деко. Зробіть купол з фольги так, щоб верх не торкався м'яса. Поставте в розігріту до 200°С духовку на 2 год.

    Моркву і цибулю почистіть, поріжте. Обсмажте овочі в розігрітій суміші підсирного масла та олії, часто помішуючи, 6 хв. Приправте сіллю і перцем.

    Із м'яса зніміть фольгу, змастіть джемом. Додайте лаврові листочки і обсмажені овочі. Знову поставте в духовку на 15 хв. Перекладіть м'ясо і овочі на тарілк, накрийте і дайте охолонути протягом 15 хв. Після цього м'ясо нарізайте та подавайте з улюбленим соусом ТМ Щедрик.

    Замовте дзвінок