Твій ідеальний рецепт

Морквяний торт

Морквяний торт

Для коржів:

  • 350 г борошна
  • 1,5 склянки цукру
  • 1/2 скл. сиропу «Тростинний цукор» ТМ Щедрик
  • 4 великих яйця
  • 1,5 склянки рослинного масла
  • 450 г моркви
  • 1,5 ч. л. меленої кориці
  • 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
  • щіпка меленої гвоздики
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі
  • підсирне масло ТМ Щедрик для змащування форми
  • Для крему:

  • пачка Рікоти ТМ Щедрик
  • 100 г солодкого йогурту без наповнювача ТМ Щедрик
  • 100 г вершків 35% ТМ Щедрик
  • 3 склянки цукрової пудри
  • 30 мл сиропу «Французька ваніль» ТМ Щедрик
  • 1/4 ч. л. солі
  • Приготування

    Розігрійте духовку до 180˚C. Форму для випічки діаметром 20-22 см змастіть маслом, дно присипте борошном. Очистіть моркву і натріть на дрібній тертці. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, соду, сіль, корицю, мускатний горіх і гвоздику.

    У кухонному комбайні або за допомогою електричного міксера збийте яйця з цукром та сиропом «Тростинний цукор». Зменшіть швидкість до середнього і тонкою цівкою влийте масло, дочекайтеся, поки воно повністю змішається з яєчно-цукрової сумішшю. Збільште швидкість до високої і продовжуйте збивати ще 1 хв.

    Всипте борошняну суміш і на низькій швидкості міксера швидко замісіть тісто. Додайте моркву, перемішайте і вимкніть міксер.

    Викладіть тісто у форму і розрівняйте. Поставте в духовку і печіть 40-45 хв., до готовності. Залиште в формі на 10 хв., потім акуратно вийміть і залиште на решітці на 1,5-2 години. Розріжте корж по горизонталі на три частини.

    Приготуйте крем. Збийте Рікоту з йогуртом до стану легкого крему. Додайте цукрову пудру, сіль і сироп «Французька ваніль» і продовжуйте збивати 4 хв., тоді влийте вершки і збивайте на середній швидкості, поки крем не стане легким та повітряним.

    Викладіть один корж на блюдо і нанесіть на нього приблизно 1 склянку крему. Накрийте наступним коржем, нанесіть крем і викладіть останній корж. Кремом, що залишився змастіть верхній корж і боки торта. Приберіть торт в холодильник на 24 години. За 4 години до подачі дістаньте торт з холодильника, прикрасьте за бажанням.

    Замовте дзвінок