Твій ідеальний рецепт

Яблучний тарт з вареним згущеним молоком

Яблучний тарт з вареним згущеним молоком

Для тіста

  • 100 г вершкового масла ТМ Щедрик
  • щіпка солі
  • 200 г борошна
  • 6 ст. л. льодяної води

Для начинки знадобляться

  • 75 г цукру
  • 4 солодких яблука
  • 50 г вершкового масла ТМ Щедрик
  • 1 ч. л. кориці (або ваніліну, за смаком)
  • 400 г вареного згущеного молока ТМ Щедрик
  • 2 яйця

Приготування

Масло, борошно та сіль збийте в блендері до стану крихти, тоді додайте воду. Замісіть тісто, розкатайте, викладіть шаром в форму, частенько проколіть дно вилкою. Для начинки розтопіть цукор на сковорідці до стану карамелі, додайте трохи гарячої води і розмішайте сироп. Викладіть у сироп нашинковані кубиками яблука, пряність за смаком і тушкуйте на середньому вогні, поки сік з яблук не випарується. Додайте масло і акуратно вимішайте, потім дайте суміші охолонути. Варене згущене молоко збийте з яйцями до стану заливки. Тим часом в розігрітій до 200' духовці пропечіть тісто хвилин 15. В підготовлену тартинку викладіть яблука і залийте згущівкою. До готовності печіть пиріг при 180' хвилин 40, поки заливка не стане схожою на крем-брюле.

Замовте дзвінок