Птиця, запечена з вершками

Птиця, запечена з вершками

  • 1 кг філе на вибір (курка, індичка чи качка за смаком)
  • 200 г гранатового соку
  • рослинна олія для смажіння
  • 50 г підсоленого масла ТМ Щедрик
  • 200 г цибулі ріпчастої
  • 200 г моркви
  • 200 г білого сухого вина
  • 200 г вершків 35% ТМ Щедрик
  • 200 г сиру з прянощами ТМ Щедрик
  • 3-4 ст. л. кабачкової ікри ТМ Щедрик
  • сіль, спеції
  • сироп «Гренадін» ТМ Щедрик для подачі

Приготування

Філе птиці наріжте довгими брусочками, складіть в скляний або керамічний посуд, додайте кабачкову ікру, ретельно перемішайте, залийте гранатовим соком і відставте в холодильник на 10-12 годин.

Вийміть філе з маринаду, посоліть, додайте спеції і обсмажте до готовності на рослинній олії. Окремо обсмажте на олії дрібно нарізані моркву і цибулю, додайте маринад, підсолене масло, вино, вершки і дайте покипіти, постійно помішуючи 3-5 хвилин.

У змащену маслом форму викладіть обсмажене філе, залийте соусом, зверху засипте натертим на тертці сиром з прянощами і поставте в гарячу духовку на кілька хвилин. Як тільки на сирі з`явитися золотава скоринка, вийміть з духовки, полийте сиропом «Гренадін» і відразу подавайте на стіл.

Замовте дзвінок