Твій ідеальний рецепт
Авторський рецепт гарбузової каші від Марії Рудомської
- 1 пачка (1 кг) пропареного рису
- 200 г (стаканчик) вершків 10% ТМ Щедрик
- 1 пакет молока ТМ Щедрик
- 1 великий гарбуз
- курага і родзинки - по жмені
- масло ТМ Щедрик для приготування рису і змащування казанку
- гвоздика (кілька штук)
- кориця (за смаком)
- мед (орієнтовно 200 г)
- 2 курчих яйця
- секретний інгредієнт - цедра апельсина в пряному сиропі ТМ Щедрик (баночка)
Приготування
Для початку відваріть рис та замочіть курагу і родзинки в окропі. Очищений і подрібнений на кубики гарбуз відваріть до напівготовності у воді, додавши туди стаканчик вершків і гвоздику. Форму чи казанок щедро змастіть маслом, висипте туди рис, курагу, родзинки, залийте медом, за бажанням додайте корицю і усе вимішайте. Тоді вийміть з цедри бодян і вилийте все з баночки в суміш, ще раз вимішайте. Додайте гарбуз і залийте молоком. Поставте в добре розігріту духовку. Десь через хвилин 20-30 дістаньте, залийте збитим яйцем і зменшіть температуру. Випікайте до готовності (каша має загуснути та покритися легкою скоринкою). Повірте, саме наша цедра в пряному сиропі надасть особливого смаку та витонченої нотки!