Авторський рецепт гарбузової каші від Марії Рудомської

Авторський рецепт гарбузової каші від Марії Рудомської

  • 1 пачка (1 кг) пропареного рису
  • 200 г (стаканчик) вершків 10% ТМ Щедрик
  • 1 пакет молока ТМ Щедрик
  • 1 великий гарбуз
  • курага і родзинки - по жмені
  • масло ТМ Щедрик для приготування рису і змащування казанку
  • гвоздика (кілька штук)
  • кориця (за смаком)
  • мед (орієнтовно 200 г)
  • 2 курчих яйця
  • секретний інгредієнт - цедра апельсина в пряному сиропі ТМ Щедрик (баночка)

Приготування

Для початку відваріть рис та замочіть курагу і родзинки в окропі. Очищений і подрібнений на кубики гарбуз відваріть до напівготовності у воді, додавши туди стаканчик вершків і гвоздику. Форму чи казанок щедро змастіть маслом, висипте туди рис, курагу, родзинки, залийте медом, за бажанням додайте корицю і усе вимішайте. Тоді вийміть з цедри бодян і вилийте все з баночки в суміш, ще раз вимішайте. Додайте гарбуз і залийте молоком. Поставте в добре розігріту духовку. Десь через хвилин 20-30 дістаньте, залийте збитим яйцем і зменшіть температуру. Випікайте до готовності (каша має загуснути та покритися легкою скоринкою). Повірте, саме наша цедра в пряному сиропі надасть особливого смаку та витонченої нотки!

Замовте дзвінок