«Краннач» за шотландським рецептом

«Краннач» за шотландським рецептом

  • 200 г (стаканчик) вершків 10% ТМ Щедрик
  • загусник для вершків
  • 200 г малини
  • 3 ст. л. вівсяних пластівців
  • 2 ст . л. цукрової пудри
  • 1-2 ст. л. віскі або коньяк

Приготування

Для початку на сухій сковорідці підсмажте вівсяні пластівці до коричневого кольору і “горіхового” запаху. Смажити слід на малому вогні, постійно помішуючи, щоб пластівці не підгоріли. Потім подрібніть блендером малину разом з 1 ст. ложкою цукрової пудри до стану пюре. Охолоджені вершки вилийте в холодну посудину і збийте міксером із загусником до утворення пишної маси. Потім додайте 1 ст. ложку з вершком цукрової пудри і ретельно перемішайте міксером. До збитих вершків додайте підсмажені вівсяні пластівці та коньяк і ретельно перемішайте ложкою. У десертну посудину шарами викладіть малинове пюре і збиті вершки. За бажанням, десерт зверху можна присипати чорним тертим шоколадом. А вершки, до речі, можна замінити салатним йогуртом і обійтися без міксера.

Замовте дзвінок