Баклажанно-томатна запіканка  із сирним соусом

Баклажанно-томатна запіканка із сирним соусом

  • 450 г баклажанів, 2 ріпчасті цибулини
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. нарізаної петрушки
  • 200 мл червоного сухого вина
  • 400 г маринованих помідорів ТМ Щедрик
  • 2 ст. л. нарізаної петрушки
  • одна пачка (250 г) солоної сиркової маси ТМ Щедрик
  • 275 мл молока ТМ Щедрик, 25 г борошна
  • 25 г масла ТМ Щедрик, 1 яйце
  • 100 г сирного рулету з маслинами ТМ Щедрик
  • спеції: сіль, мускатний горіх, чорний перець за смаком

Приготування

Баклажани наріжте кубиками. Покладіть у друшляк, присипавши кожен шар сіллю, а зверху поставте тарілку для того, щоб стік зайвий сік. Поріжте цибулю, мариновані помідори, очистіть перець від насіння і наріжте кубиками. У сковороді на рослинній олії обсмажте нарізану цибулю. Додайте солодкий перець і готуйте ще 4 хвилини. Покладіть туди ж подрібнений часник, перемішайте і через хвилину викладіть вміст сковороди на тарілку. Обсушіть баклажани серветкою і обсмажте на олії рівномірно з усіх боків. Тепер додайте помідори і суміш з цибулі та солодкого перцю, перемішайте. В окремій посудині змішайте вино, спеції і долийте у сковороду. Тепер додайте петрушку і зменшіть вогонь.

У каструлю налийте молоко, додайте борошно, масло і мускатний горіх. Готуйте на середньому вогні, постійно збиваючи віничком, поки вміст не набуде консистенції однорідного соусу. Посоліть, поперчіть, зніміть з вогню і дайте охолонути. Додайте у соус cолону сиркову масу і вбийте яйце. Овочі перекладіть у форму і залийте сирним соусом. Зверху посипте натертим сирним рулетом з маслинами і готуйте протягом 1 години при 180 градусах.

Беріть із собою на пікнік під червне сухе вино!

Замовте дзвінок