«Ricotta» 10%

«Ricotta» 10%

Albumin semi-fat cheese, which is made from whey-based milk of selected. It has a soft white color and a delicate creamy taste, reminiscent only cooked curd, but without the typical acidity. Very soft and has a delicate pleasant aroma and delicate texture compressed.

Rate this product

The price decreases depending on the volume

Find out wholesale prices

(050) 339–17–06

Ingredients:

whey cheese, leaven bacterial.

Packing

Storage life

Packaging - 0.5 molds containing about 300 grams of cheese5 days at t 0-2`C

Ціни від виробника

Знижки при великих замовленнях

Зручні умови поставок

Працюємо з ПДВ"

Nutritional value:

Nutritional value

  • proteins 11 g
  • fats 10 g
  • carbohydrates 3 g

Food value

in 100 g

in 100 g

728 kJ
(173.9 kcal)

in a portion (150 g)

in a portion (150 g)

1092 kJ
(260.8 kcal)

Recommendations

Ricotta is perfect with fruit, honey, white bread, crackers, jam, or as a snack. Is well neutralizes and completes the taste of spicy dishes. To Ricotta will suit white, pink, or a young red wine. Ricotta is used for desserts and casseroles, traditional Italian lasagna and pasta, as a filling for a sweet and savory pies, and ravioli, and salads, because it goes well with tomatoes and herbs.

Сир «Рікотта» 10% від ТМ «Щедрик» - виробництво, корисні властивості, умови зберігання

Технологія виробництва

Купити рікотту за доступною ціною в магазині Щедрик

Для виробництва рікоти використовують сироватку, яка залишилася після приготування сиру зі свіжого коров’ячого молока з використанням сичужного ферменту. З такої сироватки виходить небагато рікоти, тому виробництво цього виду сиру є малорентабельним. Процес згортання сироватки відбувається при температурі в межах 80-90 °C. Таким чином, виходить, що сироватка вариться ще раз. Саме звідси і пішла назва цього молочного продукту: «cotta» позначає «варіння», а префікс «ri» означає повторення.

Виробники використовують кілька методів приготування сиру рікота. Класичний метод передбачає швидкий розігрів сироватки до 80 °C, після чого зменшується вогонь, і температура сироватки повільно доводиться до 90 °C.

Коли сироватка нагрівається від 80 °C до 90 °C, спливають частинки сиру. Для того щоб альбумін повністю згорнувся, сироватку потрібно нагрівати впродовж 1 години. Цей час може бути різним: він залежить від свіжості і кислотності сировини.

Але в молочній промисловості зазвичай прискорюють процес згортання альбуміну. Для цього виробники використовують соляну, винну або лимонну кислоту. У результаті виходить маса, що згорнулася, яка відокремлюється від рідини. Це і є м’який сир рікота, який потім розфасовують у форми.

Як вибирати і зберігати рікоту?

В основному рікоту і маскарпоне розфасовують у непрозорі тверді формочки, тому візуально Ви не зможете оцінити цей сир у магазині. Зате Ви можете прочитати склад та інформацію на упаковці: вид рікоти, його харчову цінність і термін придатності. А вже після того, як відкриєте упаковку, зможете оцінити зовнішній вигляд продукту: він повинен бути білим і вологим, не повинно бути сухої скоринки.

Візуально рікота схожа на домашній сир або м’який сир, але вона має більш пластичну структуру, а за смаком вона більш прісна, без кислинки. Термін придатності такого сиру – не більше 5-ти діб, навіть якщо він зроблений з пастеризованого молока промисловим способом. Зберігати сир рікоту потрібно в холодильнику. Не рекомендується заморожувати рікоту, адже сир втратить свою структуру та смак.

Корисні властивості рікоти

Рікота з сироватки є низькокалорійним, дієтичним продуктом. Енергетична цінність 100 грамів рікоти становить 174 ккал. Причина такої низької калорійності полягає у тому, що більшість ліпідів, які містяться в молоці, дістаються первинному сиру, в той час як рікота отримує від сироватки від 8% до 20% жирів.

У рікоті багато білка. У 100 г цього сиру міститься 11 г протеїну, який швидко засвоюється людським організмом. У 100 г продукту всього 3 г вуглеводів, але саме вони надають рікоті приємний, легкий та солодкий присмак.

Також сир рікота багатий вітамінами, макро- і мікроелементами. У його складі присутні вітаміни групи B, які сприяють нормалізації обміну речовин, а також вітамін A, необхідний для нормального функціонування імунної системи та покращення зору. Серед макроелементів, які містяться в рікоті – кальцій, калій, фосфор, серед мікроелементів – цинк і селен. Селен, якого особливо багато в рікоті, бере участь у формуванні м’язів і хрящової тканини, регулює роботу щитовидної залози, зміцнює імунітет.

Є ще один цікавий факт про властивості рікоти. Класичні тверді сорти сиру «витягують» рідину з організму через вміст великої кількості солі, в той час як рікота, навпаки, зволожує слизові ШКТ і позитивно впливає на його роботу. Причина в тому, що вміст рідини в її складі може досягати 70%.

Рікота для дітей

Рікотта - сир, який подобається дітям

Вам обов’язково варто купити сир рікота для своїх дітей! Цей сир – дуже смачний, ніжний і трохи солодкуватий, без кислинки, тому подобається дітям. Дієтологи рекомендують вводити рікоту в дитячий раціон з 3-річного віку, адже це нежирний вид сиру. Більш того: він багатий білками, вітамінами, макро- та мікроелементами, які так корисні для росту та розвитку дитячого організму. Більш того: за статистикою рікота рідше викликає алергію, ніж інші молочні продукти.

Сучасні педіатри рекомендують вживати рікоту школярам, адже завдяки високому вмісту вітамінів, а також кальцію цей свіжий сир допоможе підліткам отримати заряд бадьорості та енергії, підтримати сили під час здачі іспитів, а також відновитися після виснажливих спортивних тренувань.

Купити сир рікота від ТМ «Щедрик»

Сир рікота від ТМ «Щедрик» можна купити в нашому інтернет-магазині, а також у фірмових магазинах. Ми гарантуємо високу якість і демократичну ціну сиру рікота.

Наша компанія пропонує співпрацю оптовим покупцям, підприємствам громадського харчування, а також всім, хто зацікавлений в здоровому раціоні. Ми приймаємо замовлення на оптові поставки фірмового товару, в тому числі й сирів власного виробництва.

Популярні запитання

Як і з чим споживати рікоту?

Є багато рецептів з сиром рікота. Цей сир добре поєднується з хлібом, вином і фруктами. Його додають у пасту, лазанью, піцу, м’ясні пироги, чизкейки, соуси, солодку випічку, десерти. Також використовують рікоту для суші.

У чому різниця між рікотою і сиром?

Рікота відрізняється від сиру не тільки смаком, але і складом. У рікоті більше легкозасвоюваного водорозчинного білка альбуміну. Також рікота не має кислинки, вона більш прісна.

Скільки зберігається сир рікота?

Термін придатності – 5 діб при температурі 0-2 °C.

Чим корисний сир рікота?

У ньому міститься багато кальцію, який позитивно впливає на стан кісток, зубів, нігтів і волосся. Рікоту бажано включати до раціону школярів: він містить речовини, необхідні для повноцінного розвитку кістково-м’язового апарату і нервової системи.

Чи можна заморожувати сир рікота?

Такі сири, як рікота та маскарпоне, моцарела та фета, а також кисломолочний сир містять велику кількість вологи, тому заморожувати їх категорично не рекомендується.

У чому різниця між сиром рікота і маскарпоне?

Рікота має більш тверду структуру, вона частіше використовується в салатах, і рідше – у начинках і гарнірах. Маскарпоне – пластичний крем, який найчастіше використовують для приготування десертів.

{"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"Як і з чим споживати рікоту?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Є багато рецептів з сиром рікота. Цей сир добре поєднується з хлібом, вином і фруктами. Його додають у пасту, лазанью, піцу, м’ясні пироги, чизкейки, соуси, солодку випічку, десерти. Також використовують рікоту для суші."}},{"@type":"Question","name":"У чому різниця між рікотою і сиром?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Рікота відрізняється від сиру не тільки смаком, але і складом. У рікоті більше легкозасвоюваного водорозчинного білка альбуміну. Також рікота не має кислинки, вона більш прісна."}},{"@type":"Question","name":"Скільки зберігається сир рікота?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Термін придатності – 5 діб при температурі 0-2 °C."}},{"@type":"Question","name":"Чим корисний сир рікота?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"У ньому міститься багато кальцію, який позитивно впливає на стан кісток, зубів, нігтів і волосся. Рікоту бажано включати до раціону школярів: він містить речовини, необхідні для повноцінного розвитку кістково-м’язового апарату і нервової системи."}},{"@type":"Question","name":"Чи можна заморожувати сир рікота?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Такі сири, як рікота та маскарпоне, моцарела та фета, а також кисломолочний сир містять велику кількість вологи, тому заморожувати їх категорично не рекомендується."}},{"@type":"Question","name":"У чому різниця між сиром рікота і маскарпоне?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Рікота має більш тверду структуру, вона частіше використовується в салатах, і рідше – у начинках і гарнірах. Маскарпоне – пластичний крем, який найчастіше використовують для приготування десертів."}}]}

Request a call