Твій ідеальний рецепт

Гарбуза, запечена з сиром

Гарбуза, запечена з сиром

  • 1 круглий гарбуз
  • 300 г сиру «Моцарела» ТМ Щедрик
  • 200 г сиру «Рівненський. Агропереробка» тривалого визрівання
  • 0,5 л молока ТМ Щедрик
  • 2 стаканчика 10%-их вершків ТМ Щедрик
  • 50 г масла ТМ Щедрик (можна підсоленого)
  • сіль, мелений перець та мускатний горіх за смаком.

Приготування

З гарбузи зріжте верхівку і ложкою вичистіть її зсередини від зернят і всього зайвого. Тепер у нас є ніби глибока миска, в яку будемо складати підготовлені продукти. Насипте туди крупно натертої Моцарели, залийте молоком змішаним із вершками, тоді досипте дрібно натертий сир тривалого визрівання. До верхівки повинно залишатися приблизно 4 частина об’єму, інакше все «вилізе» з гарбузи під час приготування. Посоліть, поперчіть, додайте мускатний горіх і киньте шматок масла. Поставте на деко в духовку, розігріту до 180’ на годину. Якщо вага гарбузи більша за 3 кг, тримайте її трохи довше. Нічого, якщо ззовні наш імпровізований казанчик підсмажиться, головне щоб всередині гарбуза була ніжно-вершкова. М’якоть черпати разом із соусом, стіл сервірувати тарілками для супу.

Інші рецепти

Еклери з вершково-творожним кремом

Детальніше 

Паштет з білої фасолі, перця і рікоти

Детальніше 

Мішечки з листкового тіста з маринованою Моцарелою із грецьким соусом «Цацики»

Детальніше 

Соус «Бешамель» із сиром

Детальніше 

Домашні іриски

Детальніше 

Замовте дзвінок