Твій ідеальний рецепт

Гарбуза, запечена з сиром

Гарбуза, запечена з сиром

  • 1 круглий гарбуз
  • 300 г сиру «Моцарела» ТМ Щедрик
  • 200 г сиру «Рівненський. Агропереробка» тривалого визрівання
  • 0,5 л молока ТМ Щедрик
  • 2 стаканчика 10%-их вершків ТМ Щедрик
  • 50 г масла ТМ Щедрик (можна підсоленого)
  • сіль, мелений перець та мускатний горіх за смаком.

Приготування

З гарбузи зріжте верхівку і ложкою вичистіть її зсередини від зернят і всього зайвого. Тепер у нас є ніби глибока миска, в яку будемо складати підготовлені продукти. Насипте туди крупно натертої Моцарели, залийте молоком змішаним із вершками, тоді досипте дрібно натертий сир тривалого визрівання. До верхівки повинно залишатися приблизно 4 частина об’єму, інакше все «вилізе» з гарбузи під час приготування. Посоліть, поперчіть, додайте мускатний горіх і киньте шматок масла. Поставте на деко в духовку, розігріту до 180’ на годину. Якщо вага гарбузи більша за 3 кг, тримайте її трохи довше. Нічого, якщо ззовні наш імпровізований казанчик підсмажиться, головне щоб всередині гарбуза була ніжно-вершкова. М’якоть черпати разом із соусом, стіл сервірувати тарілками для супу.

Інші рецепти

Смажений Адигейський сир із малиновим соусом

Детальніше 

Сливовий коблер

Детальніше 

Картопля, запечена зі сметаною та спеціями

Детальніше 

Різдвяний «Штоллен»

Детальніше 

Суп-пюре з цвітної капусти

Детальніше 

Замовте дзвінок