Твій ідеальний рецепт

Сирна паска з сухофруктами

Сирна паска з сухофруктами

  • 300 г альбумінного сиру «Надуги»
  • 350 г (пачка) сиркової маси ТМ Щедрик з курагою
  • 2-3 яйця
  • 200 г сметани ТМ Щедрик
  • 100 г підсирного масла ТМ Щедрик (кімнатної температури)
  • 100 г цукру
  • цедра апельсина в пряному сиропі ТМ Щедрик за смаком
  • 80 г родзинок
  • 40 мл сиропу «Французька ваніль» ТМ Щедрик
  • 50 г горіхів (на ваш вибір: волоський, мигдаль, кешью, фундук)
  • Приготування

    Для початку промийте родзинки, залийте їх окропом і залиште на 20 хв, злийте воду і просушіть родзинки паперовим рушником. Надуги ретельно збийте з сирковою масою та сметаною. Додайте яйця, цукор, сироп «Французька ваніль» і ретельно вимішайте. Потім додайте нашинковане кубиками підсирне масло і збийте масу за допомогою міксера до пишності і однорідності. Перелийте отриману сирну суміш в каструлю з товстими стінками, поставте на маленький вогонь і готуйте, постійно помішуючи, до закипання. При появі перших ознак кипіння (утворення бульбашок), зніміть каструлю з вогню, поставте у миску з холодною водою (можна додати декілька кубиків льоду у воду) і вимішуйте до повного охолодження. Творожну масу помістіть у холодильник на 1-2 години, так, щоб загустіла. Затім додайте до неї родзинки, подрібнені горіхи і добре вимішайте. Форму для паски застеліть змоченою у воді і складеною вдвічі мерлею і перекладіть туди творожну масу. Краї марлі загніть, а зверху поставте щось важке і помістіть у холодильник на 1-2 доби. Форму поставте у тарілку, щоб з неї могла стікати сироватка. Готову паску акуратно дістаньте, зніміть з неї марлю і поставте на блюдо. Прикрасьте цукатами, сухофруктами, горіхами або ж улюбленим топінгом Щедрик!

    Інші рецепти

    Вершкове різотто з куркою, овочами і сиром

    Детальніше 

    Шоколадні трюфелі в какао

    Детальніше 

    Салат з груші та панчети

    Детальніше 

    Дієтичний рецепт хачапурі

    Детальніше 

    Суп-пюре з цвітної капусти

    Детальніше 

    Замовте дзвінок