Твій ідеальний рецепт

Торт «Сметанник»

Торт «Сметанник»

100 г вершкового масла ТМ Щедрик

  • 2 яйця
  • 1 ч.л. соди
  • 1 банку білого згущеного молока ТМ Щедрик
  • 1,5 склянки просіяного борошна
  • 1 ст.л. темного какао
  • 800 г сметани ТМ Щедрик
  • 2/3 склянки цукрової пудри
  • 1 ч.л. ванілі
  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 банка вишень у сиропі

Приготування

Масло кімнатної температури збийте з яйцями, додайте згущене молоко та соду. Усе ретельно вимішайте, тоді додайте борошно. Тісто розділіть на дві частини, в одну додайте какао. Вилийте тісто в змащені маслом форми (ми використали 24 см в діаметрі), випікайте при температурі 180–200’ приблизно 20 хв (до сухої зубочистки). Коржам дайте охолонути і розріжте їх, аби вийшло чотири — два світлих і два темних. Для крему варто зцідити сметану в марлі, щоб стекла зайва сиворотка (можна лишити на кілька годин, краще на ніч). Збити сметану з ваніллю, цукровою пудрою і крохмалем (якщо залишили сметану на ніч, крохмаль можна не додавати). Коржі змастити кремом, щедро викладаючи між шарами вишні. Торт міцн притиснути, обмазати залишком крему і поставити на ніч у холодильник.

Замовте дзвінок