Твій ідеальний рецепт
Торт «Сметанник»
100 г вершкового масла ТМ Щедрик
- 2 яйця
- 1 ч.л. соди
- 1 банку білого згущеного молока ТМ Щедрик
- 1,5 склянки просіяного борошна
- 1 ст.л. темного какао
- 800 г сметани ТМ Щедрик
- 2/3 склянки цукрової пудри
- 1 ч.л. ванілі
- 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
- 1 банка вишень у сиропі
Приготування
Масло кімнатної температури збийте з яйцями, додайте згущене молоко та соду. Усе ретельно вимішайте, тоді додайте борошно. Тісто розділіть на дві частини, в одну додайте какао. Вилийте тісто в змащені маслом форми (ми використали 24 см в діаметрі), випікайте при температурі 180–200’ приблизно 20 хв (до сухої зубочистки). Коржам дайте охолонути і розріжте їх, аби вийшло чотири — два світлих і два темних. Для крему варто зцідити сметану в марлі, щоб стекла зайва сиворотка (можна лишити на кілька годин, краще на ніч). Збити сметану з ваніллю, цукровою пудрою і крохмалем (якщо залишили сметану на ніч, крохмаль можна не додавати). Коржі змастити кремом, щедро викладаючи між шарами вишні. Торт міцн притиснути, обмазати залишком крему і поставити на ніч у холодильник.