Твій ідеальний рецепт
Тарт "Татен"
Для тіста
- 250 г борошна
- 1 яйце
- 150 г підсирного масла ТМ Щедрик
- 50 г цукру
Для начинки
- 50 г підсирного масла ТМ Щедрик
- сироп «Імбирне печиво» ТМ Щедрик
- 2 ст.л. води
- 1 банка варення з яблук та кориці ТМ Щедрик
Приготування
Цукор розітріть з маслом і борошном на крихту. Додайте яйце, вимісіть тісто і скачайте у вигляді кулі. Загорніть тісто в плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Приготуйте начинку. У формі для випічки (не рознімній) на плиті розтопіть масло, додайте сироп, і, помішуючи, зваріть щось схоже на густу карамель. Коли суміш почне темніти, зніміть з вогню, викладіть на неї варення «Яблуко з корицею».
Розкачайте тісто трохи більше за діаметром, ніж форма. Тісто викладіть на яблука, підігніть краї. Випікайте тарт в духовці за температури 200 градусів 30-40 хвилин. Пиріг повинен зарум’янитися. Дістаньте пиріг з духовки, залиште на 10 хвилин і переверніть на блюдо.