Твій ідеальний рецепт
Сирна паска з цукатами і вареними жовтками
- упаковка Рікоти ТМ Щедрик
- упаковка сиру «Надуги» ТМ Щедрик
- 500 г солодкої сиркової маси за смаком
- 0,4 кг масла ТМ Щедрик
- 15 зварених вкруту жовтків
- 200 г цукрової пудри
- 0,75 л вершків 35% ТМ Щедрик
- по 100 г родзинок і цукатів
- щіпка кардамону чи ваніліну за смаком
Для прикраси:
- цедра половини лимона
- кондитерська посипка
Приготування
Масло вийміть з холодильника і дайте розм’якнути при кімнатній температурі. Родзинки залийте кипʼятком і залиште до набухання. Тоді злийте воду, родзинки обсушіть паперовим рушником.
Сир «Надуги», Рікоту і солодку сиркову масу ретельно збийте у блендері. Вершки з’єднайте з цукровою пудрою і збийте до пишної піни.
Варені жовтки натріть на дрібній тертці. Цукати наріжте невеличкими шматочками, небагато відкладіть для прикраси.
У сирну масу додайте збиті вершки, масло, подрібнені жовтки, кардамон чи ванілін і ретельно перемішайте. Тоді додайте родзинки і цукати і знову перемішайте.
Форму для паски застеліть вологою марлею. Щільно наповніть форму сирною масою, накрийте блюдцем. Поставте в холодильник приблизно на 10-12 годин. Готову паску переверніть на тарілку і акуратно зніміть марлю. Прикрасьте тертою цедрою лимона, шматочками цукатів та кондитерською посипкою.