Твій ідеальний рецепт

Сирна паска з цукатами і вареними жовтками

Сирна паска з цукатами і вареними жовтками

  • упаковка Рікоти ТМ Щедрик
  • упаковка сиру «Надуги» ТМ Щедрик
  • 500 г солодкої сиркової маси за смаком
  • 0,4 кг масла ТМ Щедрик
  • 15 зварених вкруту жовтків
  • 200 г цукрової пудри
  • 0,75 л вершків 35% ТМ Щедрик
  • по 100 г родзинок і цукатів
  • щіпка кардамону чи ваніліну за смаком

Для прикраси:

  • цедра половини лимона
  • кондитерська посипка

Приготування

Масло вийміть з холодильника і дайте розм’якнути при кімнатній температурі. Родзинки залийте окропом і залиште до набухання. Тоді злийте воду, родзинки обсушіть паперовим рушником.

Сир «Надуги», Рікоту і солодку сиркову масу гарненько збийте у блендері. Вершки з’єднайте з цукровою пудрою і збийте до пишної піни.

Варені жовтки натріть на дрібній тертці. Цукати наріжте невеличкими шматочками, небагато відкладіть для прикраси.

У сирну масу додайте збиті вершки, масло, подрібнені жовтки, кардамон чи ванілін і ретельно перемішайте. Тоді додайте родзинки і цукати і знову гарненько перемішайте.

Форму для паски застеліть вологою марлею. Щільно наповніть форму сирною масою, накрийте блюдцем. Поставте паску в холодильник приблизно на 10-12 годин. Готову паску переверніть на тарілку і акуратно зніміть марлю. Прикрасьте тертою цедрою лимона, шматочками цукатів та кондитерською посипкою.

Інші рецепти

Печінкові млинці з бринзою

Детальніше 

Уха з карасів

Детальніше 

Французькі млинці «Сюзетт» від рівнянки Галини Ткач

Детальніше 

Пікантний сирний соус

Детальніше 

Домашній хліб

Детальніше 

Замовте дзвінок