Твій ідеальний рецепт
Сливовий коблер
Для начинки:
- 300 г слив
- 2 невеликих яблука
- 1/3 склянки цукру
- 1 ст. л. крохмалю
Для тіста:
- 1 склянка борошна
- 1 склянка цукру
- 60 г дуже холодного вершкового масла ТМ Щедрик
- ¾ склянки кефіру ТМ Щедрик
- щіпка соди
- 1 ч. л. розпушувача
- жменя горіхів за смаком для прикраси
Приготування
Борошно, розпушувач та соду просійте через сито, додайте сіль і цукор, ретельно змішайте сухі інгредієнти. Далі додайте вершкове масло, попередньо нарізане на невеличкі шматочки. Руками розітріть тісто в крихту. Влийте кефір і замісіть тісто, за консистенцією воно має бути схожим на тісто для оладок. Підготуйте начинку: для цього вимийте яблука, очистіть від серединки і нашинкуйте на невеличкі шматочки і покладіть до форми для випікання, змащено вершковим маслом. Потім помийте сливи, видаліть кісточки і наріжте продовгуватими дольками, теж покладіть до форми. Фрукти посипте цукром і крохмалем і прямо у формі перемішайте, а зверху вилийте тісто. Зверху посипте горіхами і випікайте пиріг при 180 градусах 40-45 хв.