Польське печиво-пиріг «Мазурка»

Польське печиво-пиріг «Мазурка»

  • 1 склянка цукру
  • 1 яйце
  • 155 г вершкового масла ТМ Щедрик
  • 125 г ряжанки ТМ Щедрик
  • щіпка солі
  • 15 г розпушувача тіста
  • 5 шт. солодких яблук
  • 20 г ванільного цукру
  • 460 г борошна.

Приготування

Очистіть яблука, наріжте їх тоненькими скибочками або ж натріть на великій тертці, додайте 2/3 склянки цукру і добре перемішайте. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, 1/3 склянки цукру та сіль. До суміші додайте яйце, м’яке масло, ряжанку і замісіть круте тісто. Отримане тісто розділіть на дві частини. Дно дека застеліть пергаментом і викладіть частину тіста, розкаченого перед тим, на нього - начинку і закрийте другим «листом» тіста. Випікайте 25–30 хв при температурі 180–200 градусів до підрум’янення верху пирога. Коли він охолон, поріжте на невеликі квадратики і посипте цукровою пудрою.

Замовте дзвінок