Твій ідеальний рецепт
Польське печиво-пиріг «Мазурка»
- 1 склянка цукру
- 1 яйце
- 155 г вершкового масла ТМ Щедрик
- 125 г ряжанки ТМ Щедрик
- щіпка солі
- 15 г розпушувача тіста
- 5 шт. солодких яблук
- 20 г ванільного цукру
- 460 г борошна.
Приготування
Очистіть яблука, наріжте їх тоненькими скибочками або ж натріть на великій тертці, додайте 2/3 склянки цукру і добре перемішайте. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, 1/3 склянки цукру та сіль. До суміші додайте яйце, м’яке масло, ряжанку і замісіть круте тісто. Отримане тісто розділіть на дві частини. Дно дека застеліть пергаментом і викладіть частину тіста, розкаченого перед тим, на нього - начинку і закрийте другим «листом» тіста. Випікайте 25–30 хв при температурі 180–200 градусів до підрум’янення верху пирога. Коли він охолон, поріжте на невеликі квадратики і посипте цукровою пудрою.