Мішечки з листкового тіста з маринованою Моцарелою із грецьким соусом «Цацики»

Мішечки з листкового тіста з маринованою Моцарелою із грецьким соусом «Цацики»

  • головка (приблизно 400-500 г) Моцарели ТМ Щедрик
  • 400 г листкового тіста (в ідеалі тісто Філо)
  • 1 жовток яйця
  • мед, тим’ян, оливкова олія для маринаду

Для соусу «Цацики»:

  • 250 г салатного йогурту ТМ Щедрик
  • 2 невеликих маринованих огірка ТМ Щедрик
  • маленький пучок петрушки та кропу
  • 1-2 зубчика часнику, сіль, перець за смаком

Приготування

Моцарелу наріжте кубиками і замаринуйте з медом, тим’яном та оливковою олією протягом 30 хв. Листкове тісто наріжте однаковим квадратами і змажте збитим жовтком. У центр кожного квадатика покладіть по шматочку маринованого сиру і заверніть краї так, щоб вийшли мішечки.

Тепер приготуйте грецький соус «Цацики». Огірки натріть на крупній тертці та відіжміть сік. Зелень дрібно нашинкуйте. Змішайте огірки та зелень у мисці з салатним йогуртом. Додайте до соусу дрібно нарізаний часник. Посоліть і поперчіть за смаком. Готовий соус поставте у холодильник на декілька годин.

Смакуйте мішечки з Моцарелою, вмочаючи у соус «Цацики».

Замовте дзвінок