Твій ідеальний рецепт

Макаронна запіканка з м’ясним фаршем

Макаронна запіканка з м’ясним фаршем

  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 1 склянка сухого червоного вина
  • 500 г томатного соусу чи пасти
  • 1 лавровий листочок
  • 0,5 ч. л. солі
  • 400 г пасти «рігатоні», «пенне» або «ротіні»
  • перець червоний мелений
  • 1 кг м’ясного фаршу
  • 1 склянка сметани ТМ Щедрик
  • 400 г сиру ТМ Щедрик «Рівненський» або «Моцарелла»
  • вершкове масло ТМ Щедрик для змащування форми

Приготування

На пательні обсмажте м’ясний фарш із дрібно нашинкованою цибулею і часником протягом 10 хв, помішуючи. Влийте вино і готуйте ще приблизно 5 хв, тоді додайте томатний соус, лавровий лист, сіль та червоний перець. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 15 хвилин. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть половину теплих відварених до стану «аль денте» макарон, тоді шар м’ясного фаршу. Змастіть сумішшю сметани і 300 г тертого сиру. Так повторіть ще раз, викладаючи продукти шарами, а 100 г сиру залиште на потім. Запікайте в добре розігрітій до 180’ духовці протягом 35 хвилин, тоді посипте сиром, що лишився і доведіть до готовності ще 10 хвилин. Подавайте запіканку гарячою!

Інші рецепти

Оселедець по-польськи

Детальніше 

Йогуртово-творожний тортик

Детальніше 

Грецький пиріг зі шпинатом «Спанакопіта»

Детальніше 

Фруктові кекси

Детальніше 

Торт «П'яна вишня»

Детальніше 

Замовте дзвінок