Твій ідеальний рецепт

Макаронна запіканка з м’ясним фаршем

Макаронна запіканка з м’ясним фаршем

  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 1 склянка сухого червоного вина
  • 500 г томатного соусу чи пасти
  • 1 лавровий листочок
  • 0,5 ч. л. солі
  • 400 г пасти «рігатоні», «пенне» або «ротіні»
  • перець червоний мелений
  • 1 кг м’ясного фаршу
  • 1 склянка сметани ТМ Щедрик
  • 400 г сиру ТМ Щедрик «Рівненський» або «Моцарелла»
  • вершкове масло ТМ Щедрик для змащування форми

Приготування

На пательні обсмажте м’ясний фарш із дрібно нашинкованою цибулею і часником протягом 10 хв, помішуючи. Влийте вино і готуйте ще приблизно 5 хв, тоді додайте томатний соус, лавровий лист, сіль та червоний перець. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 15 хвилин. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть половину теплих відварених до стану «аль денте» макарон, тоді шар м’ясного фаршу. Змастіть сумішшю сметани і 300 г тертого сиру. Так повторіть ще раз, викладаючи продукти шарами, а 100 г сиру залиште на потім. Запікайте в добре розігрітій до 180’ духовці протягом 35 хвилин, тоді посипте сиром, що лишився і доведіть до готовності ще 10 хвилин. Подавайте запіканку гарячою!

Інші рецепти

Бананово-сирна запіканка

Детальніше 

Гречані млинці з шинкою та напівтвердим сиром

Детальніше 

Медальйони зі свинини з соусом «Вишня з перцем»

Детальніше 

Корисний домашній бургер з орієнтовним КБЖВ на 100 г 137/13/5/9

Детальніше 

Автентичний соус до шаурми на основі салатного йогурту ТМ Щедрик

Детальніше 

Замовте дзвінок