Твій ідеальний рецепт

Цибулевий пиріг від рівнянки Галини Ткач

Цибулевий пиріг від рівнянки Галини Ткач

Для домашнього листкового тіста

  • 200 г масла ТМ Щедрик
  • 2 склянки борошна
  • 1 ч.л.солі
  • 100 мл охолодженої (не крижаної) води

Начинка для пирога

  • цибуля 3-4 шт. (вел.розміру)
  • яйця 3 шт.
  • сир «Рівненський» ТМ Щедрик 200-300 г.

Приготування

Замісіть тісто за допомогою масляних прямокутників. Якщо є можливість, лишіть тісто на ніч у холодильнику. Для начинки підсмажте цибулю напівкільцями, охолодіть. Яйця збийте. Сіль, перець, натертий сир і підсмажену цибулю змішайте з яйцями. Начинка готова!
Формуємо пиріг. Половину тіста розкачайте тоненько, покладіть на деко застелене пергаментом, викладіть начинку. Решту тіста теж розкачайте і закрийте начинку. Краї акуратно «защипіть». Змастіть яйцем, посипте цільним коріандром та італійськими травами. Випікайте 25–35 хв при 200°. Завдяки тісту пиріг виходить легкої текстури з ароматною серединкою. Цей пиріг чудово підійде як основна страва, або як класна заміна в’їдливим бутербродам на святковому столі.

Інші рецепти

Смажений сир «Адигейський»

Детальніше 

Домашня начинка із «Надуг»

Детальніше 

Болгарський кисломолочний суп «Таратор»

Детальніше 

Дорада в духовці з оливками із соусом «Лимон з базиліком»

Детальніше 

Торт від рівнянки Ірени Слути

Детальніше 

Замовте дзвінок