Твій ідеальний рецепт

Цибулевий пиріг від рівнянки Галини Ткач

Цибулевий пиріг від рівнянки Галини Ткач

Для домашнього листкового тіста

  • 200 г масла ТМ Щедрик
  • 2 склянки борошна
  • 1 ч.л.солі
  • 100 мл охолодженої (не крижаної) води

Начинка для пирога

  • цибуля 3-4 шт. (вел.розміру)
  • яйця 3 шт.
  • сир «Рівненський» ТМ Щедрик 200-300 г.

Приготування

Замісіть тісто за допомогою масляних прямокутників. Якщо є можливість, лишіть тісто на ніч у холодильнику. Для начинки підсмажте цибулю напівкільцями, охолодіть. Яйця збийте. Сіль, перець, натертий сир і підсмажену цибулю змішайте з яйцями. Начинка готова!
Формуємо пиріг. Половину тіста розкачайте тоненько, покладіть на деко застелене пергаментом, викладіть начинку. Решту тіста теж розкачайте і закрийте начинку. Краї акуратно «защипіть». Змастіть яйцем, посипте цільним коріандром та італійськими травами. Випікайте 25–35 хв при 200°. Завдяки тісту пиріг виходить легкої текстури з ароматною серединкою. Цей пиріг чудово підійде як основна страва, або як класна заміна в’їдливим бутербродам на святковому столі.

Інші рецепти

Домашня начинка із «Надуг»

Детальніше 

Французькі млинці «Сюзетт» від рівнянки Галини Ткач

Детальніше 

Мішечки з листкового тіста з маринованою Моцарелою із грецьким соусом «Цацики»

Детальніше 

Бринза: Пряний, Середземноморський рецепт

Детальніше 

Салат із бринзою і мандаринами

Детальніше 

Замовте дзвінок