Твій ідеальний рецепт

Крем-брюле на вершках 35% ТМ Щедрик

Крем-брюле на вершках 35% ТМ Щедрик

  • 6 жовтків
  • 4 ст. л. цукру
  • 400 г вершків 35% ТМ Щедрик
  • 150 г молока ТМ Щедрик
  • 3 ч. л. коричневого цукру для карамелізації

Приготування

Розігрійте до 150 градусів духовку. Збийте міксером жовтки і 4 ст. л. цукру до густої піни. Влийте в каструлю вершки і молоко і нагрівайте на маленькому вогні, поки суміш не почне закипати. Зніміть з вогню і додавайте вершково-молочну суміш, збиваючи міксером. Якщо на поверхні з’являється піна, заберіть її ложкою чи шумівкою. Встановіть миску над водяною банею і нагрівайте, помішуючи, поки суміш не почне загусати. Зніміть з вогню і розлийте по формам. Поставте у розігріту духовку на 20-30 хвилин (залежить від розміру форми). Щоб перевірити на готовність, злегка струсніть – готове крем-брюле має бути консистенції желе. Дістаньте з духовки і дайте охолонути до кімнатної температури. Поставте у холодильник на 4 години або на ніч.

Перед подачею посипте крем-брюле коричневим цукром і поставте під гриль духовки, доки цукор не карамелізується, приблизно на 30 секунд. Або можете фламбувати за допомогою зовнішнього вогню. Подавайте до столу!

Інші рецепти

Сирник «Іриска»

Детальніше 

Йогуртове желе

Детальніше 

Печінковий торт з фетою

Детальніше 

Смажений Адигейський сир із малиновим соусом

Детальніше 

Риба зі сметаною та соусом «Лимон з базиліком»

Детальніше 

Замовте дзвінок