Крем-брюле на вершках 35% ТМ Щедрик

Крем-брюле на вершках 35% ТМ Щедрик

  • 6 жовтків
  • 4 ст. л. цукру
  • 400 г вершків 35% ТМ Щедрик
  • 150 г молока ТМ Щедрик
  • 3 ч. л. коричневого цукру для карамелізації

Приготування

Розігрійте до 150 градусів духовку. Збийте міксером жовтки і 4 ст. л. цукру до густої піни. Влийте в каструлю вершки і молоко і нагрівайте на маленькому вогні, поки суміш не почне закипати. Зніміть з вогню і додавайте вершково-молочну суміш, збиваючи міксером. Якщо на поверхні з’являється піна, заберіть її ложкою чи шумівкою. Встановіть миску над водяною банею і нагрівайте, помішуючи, поки суміш не почне загусати. Зніміть з вогню і розлийте по формам. Поставте у розігріту духовку на 20-30 хвилин (залежить від розміру форми). Щоб перевірити на готовність, злегка струсніть – готове крем-брюле має бути консистенції желе. Дістаньте з духовки і дайте охолонути до кімнатної температури. Поставте у холодильник на 4 години або на ніч.

Перед подачею посипте крем-брюле коричневим цукром і поставте під гриль духовки, доки цукор не карамелізується, приблизно на 30 секунд. Або можете фламбувати за допомогою зовнішнього вогню. Подавайте до столу!

Замовте дзвінок