Твій ідеальний рецепт
Крем-брюле
- 400 г вершків 10% ТМ Щедрик (2 стаканчика)
- 5 яєчних жовтків
- 50 г вершкового масла ТМ Щедрик
- 30 г цукру
- 150 г вареного згущеного молока ТМ Щедрик
- коричневий цукор для карамелі
Приготування
У каструлі розігрійте вершки з маслом, додайте варене згущене молоко, ретельно вимішайте суміш до повного розчинення. Тим часом добре збийте жовтки з цукром. Масу «згущенки» і вершків доведіть до кипіння, дайте трохи охолонути. Тоді влийте в миску з яйцями, при цьому швидко вимішуючи аби не утворилися грудочки. Духовку розігрійте до 150', розлийте суміш у формочки. Підготуйте водяну баню — в форму для випічки чи глибоке деко налийте води. Поставте формочки в баню і випікайте приблизно годину, після того дайте охолонут і поставте в холодильник. Для красивої карамельної скоринки перед подачею посипте десерт цукром і обпаліть (можна зробити це в духовці в режимі гриль).