Твій ідеальний рецепт

Картопля, запечена зі сметаною та спеціями

Картопля, запечена зі сметаною та спеціями

  • 8 картоплин
  • 2 великі цибулини
  • 2 зубці часнику
  • 150 г масла ТМ Щедрик
  • 200 г сметани ТМ Щедрик
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 150 г курячого філе
  • 200 г сиру з прянощами ТМ Щедрик
  • спеції: сіль, перець, куркума, майоран, паприка – за смаком

Приготування

Картоплю очистіть від шкірки і ретельно промийте. Після цього картоплю наріжте шматочками середнього розміру. Посоліть за смаком і трохи поперчіть, після чого це в мисці ретельно перемішайте. Деко або форму змастіть олією, після чого на нього рівномірним тонким шаром викладіть нарізану картоплю. Куряче філе добре промийте, поріжте на шматочки, натріть сіллю, перцем, куркумою, майораном та паприкою, тоді викладіть це на шар картоплі. Сир з прянощами натріть на крупній тертці та змішайте зі сметаною. Очищений і добре промитий часник пропустіть через прес і додайте в масу. Ретельно змішайте інгредієнти до отримання однорідної сирно-сметанної маси. Цією заправкою товстим однорідним шаром покрийте всю поверхню курячого філе. Духовку розігрійте до 180 градусів. Туди відправте деко з картоплею. При такій температурі страва випікається близько 50 хвилин. Готова страва має яскраво-золотистий відтінок скоринки і яскравий характерний аромат. Запечену картоплю з курячим філе наріжте на квадрати і викладіть на тарілки. Перед подачею на стіл страву прикрасьте свіжою зеленню.

Інші рецепти

Французький рататуй з двома видами сиру

Детальніше 

Корисний «зимовий» салат

Детальніше 

Піца «Маргарита» з двома видами сиру

Детальніше 

Ідеальні дієтичні сирники з йогуртом

Детальніше 

Салат з моцареллою і апельсином

Детальніше 

Замовте дзвінок