Твій ідеальний рецепт

Каре з телятини
- 600 г телячої вирізки
- 40 г олії соняшникової
- 100 г вершків 35% ТМ Щедрик
- 10 г коньяку
- 50 г підсоленого масла ТМ Щедрик
- сіль, перець, коріандр, барбарис
- 100 г сиру з прянощами ТМ Щедрик
Приготування
Очистіть вирізку від зайвого жиру та плівок, після чого натріть її соняшниковою олією, сіллю і перцем. Залиште м’ясо маринуватися протягом години.
Приготуйте соус. Підсолене масло на маленькому вогні обережно розтопіть до рідкої консистенції, але щоб не перекипіло. Додайте в масло перець, коріандр та барбарис, перемішайте та збільшіть вогонь. Додайте коньяк і випаруйте спирт. Це дуже важливий момент, адже якщо спирт не випарується, то соус може не загуснути. Після випаровування спирту додайте в соус вершки і доведіть до кипіння. Тут теж важливо, щоб соус не перекипів, оскільки вершки можуть збитися. Коли вимкнете соус, додайте до нього дрібно натертий сир з прянощами.
Промариноване м’яо посмажте на грилі. У домашніх умовах можна використовувати грилеву сковорідку. Обсмажте м’ясо з кожної сторони по 8-10 хвилин на середньому вогні. Тепер у м’яса утворилася смачна скоринка, але всередині воно ще не до кінця готове. Якщо Ви не любите м’ясо прожарки medium rare, то до готовності його можна довести, поставивши в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин. Залишилося викласти м’ясо на тарілку і полити його соусом. Як гарнір можна використовувати картопляне пюре, рис, овочі. Для прикраси найкраще підійдуть листя салату, петрушка та інша зелень.
Інші рецепти

Окрошка на заквасці
Детальніше
Йогуртово-творожне желе
Детальніше
Птиця, запечена з вершками
Детальніше
Баклажанно-томатна запіканка із сирним соусом
Детальніше