Твій ідеальний рецепт

Каре з телятини

Каре з телятини

  • 600 г телячої вирізки
  • 40 г олії соняшникової
  • 100 г вершків 35% ТМ Щедрик
  • 10 г коньяку
  • 50 г підсоленого масла ТМ Щедрик
  • сіль, перець, коріандр, барбарис
  • 100 г сиру з прянощами ТМ Щедрик

Приготування

Очистіть вирізку від зайвого жиру та плівок, після чого натріть її соняшниковою олією, сіллю і перцем. Залиште м’ясо маринуватися протягом години.

Приготуйте соус. Підсолене масло на маленькому вогні обережно розтопіть до рідкої консистенції, але щоб не перекипіло. Додайте в масло перець, коріандр та барбарис, перемішайте та збільшіть вогонь. Додайте коньяк і випаруйте спирт. Це дуже важливий момент, адже якщо спирт не випарується, то соус може не загуснути. Після випаровування спирту додайте в соус вершки і доведіть до кипіння. Тут теж важливо, щоб соус не перекипів, оскільки вершки можуть збитися. Коли вимкнете соус, додайте до нього дрібно натертий сир з прянощами.

Промариноване м’яо посмажте на грилі. У домашніх умовах можна використовувати грилеву сковорідку. Обсмажте м’ясо з кожної сторони по 8-10 хвилин на середньому вогні. Тепер у м’яса утворилася смачна скоринка, але всередині воно ще не до кінця готове. Якщо Ви не любите м’ясо прожарки medium rare, то до готовності його можна довести, поставивши в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин. Залишилося викласти м’ясо на тарілку і полити його соусом. Як гарнір можна використовувати картопляне пюре, рис, овочі. Для прикраси найкраще підійдуть листя салату, петрушка та інша зелень.

Інші рецепти

Закуска «Ялинкові кульки»

Детальніше 

Смачний крем для «Наполеону»

Детальніше 

Традиційна молдавська та румунська страва Плацинда

Детальніше 

Бринза: Пряний, Середземноморський рецепт

Детальніше 

Печиво «Серця»

Детальніше 

Замовте дзвінок