Твій ідеальний рецепт

Каре з телятини

Каре з телятини

  • 600 г телячої вирізки
  • 40 г олії соняшникової
  • 100 г вершків 35% ТМ Щедрик
  • 10 г коньяку
  • 50 г підсоленого масла ТМ Щедрик
  • сіль, перець, коріандр, барбарис
  • 100 г сиру з прянощами ТМ Щедрик

Приготування

Очистіть вирізку від зайвого жиру та плівок, після чого натріть її соняшниковою олією, сіллю і перцем. Залиште м’ясо маринуватися протягом години.

Приготуйте соус. Підсолене масло на маленькому вогні обережно розтопіть до рідкої консистенції, але щоб не перекипіло. Додайте в масло перець, коріандр та барбарис, перемішайте та збільшіть вогонь. Додайте коньяк і випаруйте спирт. Це дуже важливий момент, адже якщо спирт не випарується, то соус може не загуснути. Після випаровування спирту додайте в соус вершки і доведіть до кипіння. Тут теж важливо, щоб соус не перекипів, оскільки вершки можуть збитися. Коли вимкнете соус, додайте до нього дрібно натертий сир з прянощами.

Промариноване м’яо посмажте на грилі. У домашніх умовах можна використовувати грилеву сковорідку. Обсмажте м’ясо з кожної сторони по 8-10 хвилин на середньому вогні. Тепер у м’яса утворилася смачна скоринка, але всередині воно ще не до кінця готове. Якщо Ви не любите м’ясо прожарки medium rare, то до готовності його можна довести, поставивши в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин. Залишилося викласти м’ясо на тарілку і полити його соусом. Як гарнір можна використовувати картопляне пюре, рис, овочі. Для прикраси найкраще підійдуть листя салату, петрушка та інша зелень.

Інші рецепти

Грецька страва «Мелідзанес»

Детальніше 

Салат із творогом і соусом «Лимон і гірчиця»

Детальніше 

Швидкі фаршировані перці

Детальніше 

Карпаччо з буряка

Детальніше 

«Пташине молоко»

Детальніше 

Замовте дзвінок