Твій ідеальний рецепт

Домашній хліб

Домашній хліб

  • 350 г ряжанки ТМ Щедрик (за бажанням можете замінити на кефір або «Сніжок» ТМ Щедрик)
  • 250 г борошна вищого ґатунку
  • 250 г борошна цільнозернового (може борошна треба буде більше, дивіться по тісту)
  • 1,5 ч.л. сухих дріжджів
  • 1 ст.л. меду
  • 2 ч.л. солі
  • 50 г насіння соняшника (можна замінити насінням льону)

Приготування

З просіяним борошном змішайте сіль та дріжджі. В ряжанку додайте мед, вимішайте. Влийте цю суміш в борошно і замісіть тісто. Додайте насіння і ще раз вимішайте. Тісто не повинне бути крутим, натомість м’яким і трішки липнути до рук.

Залиште підходити на 1 годину в тепле місце. Тоді сформуйте шар, присипте борошном, зробіть невеличкі надрізи, залиште підходити ще на 1-1,5 год.

В добре прогріту до 220’ поставте хліб на 10 хвилин, тоді зменшіть температуру до 190 і випікайте ще хвилин 20. Готово! А як відмінно смакуватиме з нашим підсоленим маслом...

Інші рецепти

Швидкі фаршировані перці

Детальніше 

Салат з копченою куркою «Зимовий вечір»

Детальніше 

Гарбузово-йогуртовий пиріг

Детальніше 

Закуска з персиків

Детальніше 

Рулетики з форелі з огірками та солоною сирковою масою

Детальніше 

Замовте дзвінок