Твій ідеальний рецепт

Грецький пиріг зі шпинатом «Спанакопіта»

Грецький пиріг зі шпинатом «Спанакопіта»

  • 3 ст. ложки оливкової олії
  • 1 цибулину
  • пучок зеленої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 500 г замороженого шпинату
  • 1/2 склянки петрушки
  • 2 яйця
  • 125 г творогу «Надуги» ТМ Щедрик
  • 250 г фети або бринзи ТМ Щедрик
  • 8-12 листів листкового тіста філо
  • 50 г вершкового масла ТМ Щедрик

Приготування

Для початку розігрійте духовку до 180 градусів та змажте маслом квадратну або круглу форму для випічки 24*24 см. У великій сковорідці розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Обсмажте дрібно нашинковану цибулину, зелену цибулю та часник до золотистого відтінку. Затім додайте попередньо розморожений шпинат та петрушку і дайте їм розм’якнути (приблизно 2 хв.). Зніміть з вогню і дайте масі остигнути (це важливо). У мисці змішайте яйця, творог і фету (або бринзу) та додайте до сиру суміш зі шпинату. У підготовлену форму для випікання викладіть 1 лист тіста і злегка змажте розтопленим вершковим маслом або оливковою олією, зверху викладіть ще один лист тіста, змажте маслом і повторіть цей процес, поки у вас не вийде 4–6 шарів. Листи будуть залазити на стінки форми і вище. Рівномірно викладіть начинку зі шпинатом у форму і тоді краї тіста на начинку. Змажте маслом, а потім викладіть листи тіста, що залишились наверх, змащуючи кожен шар маслом. Випікайте 30–40 хв, поки пиріг не підрум’яниться.

Інші рецепти

Лазанья «аль форно»

Детальніше 

Домашні іриски

Детальніше 

Простий щербет з вареного згущеного молока ТМ Щедрик

Детальніше 

Напій на основі вареного згущеного молока ТМ Щедрик

Детальніше 

Соуси на основі салатного йогурту ТМ Щедрик

Детальніше 

Замовте дзвінок