Твій ідеальний рецепт

Грецький пиріг зі шпинатом «Спанакопіта»

Грецький пиріг зі шпинатом «Спанакопіта»

  • 3 ст. ложки оливкової олії
  • 1 цибулину
  • пучок зеленої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 500 г замороженого шпинату
  • 1/2 склянки петрушки
  • 2 яйця
  • 125 г творогу «Надуги» ТМ Щедрик
  • 250 г фети або бринзи ТМ Щедрик
  • 8-12 листів листкового тіста філо
  • 50 г вершкового масла ТМ Щедрик

Приготування

Для початку розігрійте духовку до 180 градусів та змажте маслом квадратну або круглу форму для випічки 24*24 см. У великій сковорідці розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Обсмажте дрібно нашинковану цибулину, зелену цибулю та часник до золотистого відтінку. Затім додайте попередньо розморожений шпинат та петрушку і дайте їм розм’якнути (приблизно 2 хв.). Зніміть з вогню і дайте масі остигнути (це важливо). У мисці змішайте яйця, творог і фету (або бринзу) та додайте до сиру суміш зі шпинату. У підготовлену форму для випікання викладіть 1 лист тіста і злегка змажте розтопленим вершковим маслом або оливковою олією, зверху викладіть ще один лист тіста, змажте маслом і повторіть цей процес, поки у вас не вийде 4–6 шарів. Листи будуть залазити на стінки форми і вище. Рівномірно викладіть начинку зі шпинатом у форму і тоді краї тіста на начинку. Змажте маслом, а потім викладіть листи тіста, що залишились наверх, змащуючи кожен шар маслом. Випікайте 30–40 хв, поки пиріг не підрум’яниться.

Інші рецепти

Яйця зі смаком Карбонари

Детальніше 

Цибулевий пиріг від рівнянки Галини Ткач

Детальніше 

Домашня начинка із «Надуг»

Детальніше 

Картопля, запечена зі сметаною та спеціями

Детальніше 

Печінкові млинці з бринзою

Детальніше 

Замовте дзвінок