Твій ідеальний рецепт

Грецька страва «Мелідзанес»

Грецька страва «Мелідзанес»

  • 1 великий баклажан
  • 350 г телятини або яловичини
  • 100 г білого хліба
  • 1 невелику цибулину
  • оливкову олію
  • 1 яйце
  • 100 г борошна
  • 1 ст. ложку лимонного соку
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком
  • 2 м'ясистих помідори
  • 200 г бринзи ТМ Щедрик
  • зелень

Приготування

Спочатку наріжте баклажан тоненькими пластинками товщиною у 3–4 мм. Замочіть їх у підсоленій холодній воді (1 ч. ложка на літр води) на 20–30 хв. Потім відіжміть їх, обваляйте у борошні і обсмажте з двох сторін. Для начинки пропустіть м’ясо через м’ясорубку разом з цибулею, хлібом і часником. Фарш посоліть, поперчіть, додайте лимонний сік та яйце і гарно змішайте. З фаршу зробіть продовгуваті тефтельки і викладіть на деко, змащене олією. Запікайте в духовці 15–20 хв. Коли тефтельки трохи остигнуть, заверніть їх у баклажанові пластинки. Помідори збийте у блендері, додайте часник, посоліть, поперчіть. Баклажанові тефтельки покладіть у деко і залийте соусом. Запікайте 5–15 хв, перед подачею посипте страву тертою бринзою та прикрасьте зеленню.

Інші рецепти

Грецький пиріг зі шпинатом «Спанакопіта»

Детальніше 

Апельсиново-шоколадний торт із пряним ароматом коньяку

Детальніше 

Риба зі сметаною та соусом «Лимон з базиліком»

Детальніше 

Йогуртове суфле з помаранчевими фруктами (по авторському рецепту Марії Рудомської)

Детальніше 

Замовте дзвінок