Твій ідеальний рецепт

Гратен Дофінуа

Гратен Дофінуа

  • 1 кг картоплі
  • 200 г вершків ТМ Щедрик
  • 300 мл молока ТМ Щедрик
  • 300 г сиру «Рівненський» або «Моцарелла» ТМ Щедрик на вибір
  • 3 зубчики часнику
  • вершкове масло ТМ Щедрик для змащування форми
  • сіль, перець
  • мускатний горіх за смаком (рекомендуємо 1-2 ч.л.)

Приготування

Очищену картоплю поріжте на тонкі шматочки приблизно 3–5 мм. Викладіть у змащену вершковим маслом форму, залийте сумішшю з підігрітого молока та вершків, посипте дрібно нашинкованим часником та мускатним горіхом, посоліть і поперчіть. Зверху викладіть натертий сир. Запікайте приблизно 45 хвилин у духовці, розігрітій до 180–200’С до готовності.

Інші рецепти

Йогуртове суфле з помаранчевими фруктами (по авторському рецепту Марії Рудомської)

Детальніше 

Пікантний сирний соус

Детальніше 

Гарбуза, запечена з сиром

Детальніше 

Азу по-татарськи із соусом «Томат з часником і перцем»

Детальніше 

Шашлик в томатно-йогуртовому маринаді

Детальніше 

Замовте дзвінок