Твій ідеальний рецепт
Гратен Дофінуа
- 1 кг картоплі
- 200 г вершків ТМ Щедрик
- 300 мл молока ТМ Щедрик
- 300 г сиру «Рівненський» або «Моцарелла» ТМ Щедрик на вибір
- 3 зубчики часнику
- вершкове масло ТМ Щедрик для змащування форми
- сіль, перець
- мускатний горіх за смаком (рекомендуємо 1-2 ч.л.)
Приготування
Очищену картоплю поріжте на тонкі шматочки приблизно 3–5 мм. Викладіть у змащену вершковим маслом форму, залийте сумішшю з підігрітого молока та вершків, посипте дрібно нашинкованим часником та мускатним горіхом, посоліть і поперчіть. Зверху викладіть натертий сир. Запікайте приблизно 45 хвилин у духовці, розігрітій до 180–200’С до готовності.