Твій ідеальний рецепт

Гречані млинці з грибами

Гречані млинці з грибами

  • 0,5 склянки пшеничного борошна
  • 0,5 склянки гречаного борошна
  • 4 яйця
  • 125 мл молока ТМ Щедрик
  • 150-200 мл води
  • 250-300 г шампіньйонів
  • 100 г сиру «Рівненський» ТМ Щедрик
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 2-3 ст. л. масла ТМ Щедрик
  • 1 ст. л. сметани ТМ Щедрик
  • 2-3 ст. л. панірувальних сухарів
  • 2-3 ст. л. подрібнених волоських горіхів
  • сіль, перець за смаком

Приготування

У глибокій мисці змішайте два види борошна, додайте дрібку солі. Окремо збийте яйця (2 шт.) і змішайте їх з молоком (кімнатної температури). Яєчно-молочну суміш додайте до борошна, ретельно перемішайте, щоб не було грудок. Далі вливайте по-маленьку теплу воду і постійно помішуйте.

В результаті у вас вийде рідке тісто однорідної структури. Додайте в тісто столову ложку оливкової олії. Знову перемішайте і поставте в холодильник.

За цей час приготуйте грибну начинку. Гриби почистіть та наріжте дрібними шматочками. Невелику цибулину почистіть і нашаткуйте кубиками. Цибулю злегка обсмажте в олії, потім додайте шматочок масла і готуйте до прозорості цибулі. Потім додайте подрібнені гриби, посоліть, поперчіть. Через 2-3 хвилини додайте сметану, ще пару хвилин протушкуйте і зніміть з вогню. Викладіть гриби в глибоку тарілку. Сир натріть, петрушку дрібно наріжте. Для начинки змішайте гриби, сир та петрушку. Дістаньте тісто, ретельно перемішайте.

З тіста випікайте млинчики на гарячій пательні, змащеній маслом. На млинець викладайте по ложці начинки і загортайте так, як голубці. Готові млинці занурте у збиті яйця і паніруйте в білих сухарях з подрібненими горіхами.

Смажте млинці з двох сторін на олії до утворення золотистої скоринки.

Інші рецепти

Молочний пудинг

Детальніше 

Вершковий соус до пасти, піци, риби та запечених овочів

Детальніше 

Сирний діп «Тірокафтері»

Детальніше 

Сирна запіканка

Детальніше 

Творожний солоний пиріг із сиром

Детальніше 

Замовте дзвінок