Твій ідеальний рецепт

Гречані млинці з грибами

Гречані млинці з грибами

  • 0,5 склянки пшеничного борошна
  • 0,5 склянки гречаного борошна
  • 4 яйця
  • 125 мл молока ТМ Щедрик
  • 150-200 мл води
  • 250-300 г шампіньйонів
  • 100 г сиру «Рівненський» ТМ Щедрик
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 2-3 ст. л. масла ТМ Щедрик
  • 1 ст. л. сметани ТМ Щедрик
  • 2-3 ст. л. панірувальних сухарів
  • 2-3 ст. л. подрібнених волоських горіхів
  • сіль, перець за смаком

Приготування

У глибокій мисці змішайте два види борошна, додайте дрібку солі. Окремо збийте яйця (2 шт.) і змішайте їх з молоком (кімнатної температури). Яєчно-молочну суміш додайте до борошна, ретельно перемішайте, щоб не було грудок. Далі вливайте по-маленьку теплу воду і постійно помішуйте.

В результаті у вас вийде рідке тісто однорідної структури. Додайте в тісто столову ложку оливкової олії. Знову перемішайте і поставте в холодильник.

За цей час приготуйте грибну начинку. Гриби почистіть та наріжте дрібними шматочками. Невелику цибулину почистіть і нашаткуйте кубиками. Цибулю злегка обсмажте в олії, потім додайте шматочок масла і готуйте до прозорості цибулі. Потім додайте подрібнені гриби, посоліть, поперчіть. Через 2-3 хвилини додайте сметану, ще пару хвилин протушкуйте і зніміть з вогню. Викладіть гриби в глибоку тарілку. Сир натріть, петрушку дрібно наріжте. Для начинки змішайте гриби, сир та петрушку. Дістаньте тісто, ретельно перемішайте.

З тіста випікайте млинчики на гарячій пательні, змащеній маслом. На млинець викладайте по ложці начинки і загортайте так, як голубці. Готові млинці занурте у збиті яйця і паніруйте в білих сухарях з подрібненими горіхами.

Смажте млинці з двох сторін на олії до утворення золотистої скоринки.

Інші рецепти

«Краннач» за шотландським рецептом

Детальніше 

Французькі млинці «Сюзетт» від рівнянки Галини Ткач

Детальніше 

Сирний салат з виноградом

Детальніше 

Птиця, запечена з вершками

Детальніше 

Млинцевий торт зі згущеним молоком і курагою

Детальніше 

Замовте дзвінок