Твій ідеальний рецепт
Апельсиново-шоколадний торт із пряним ароматом коньяку
- 4 яйця
- 150 г цукру
- пів ч. ложки солі
- 100 г пшеничного борошна
- плитку чорного шоколаду
- 20 г ванільного цукру
- 1,5 ч. ложки розпушувача
Для крему
- 2 апельсини
- 1 склянку цукру
- 200 г вершкового масла ТМ Щедрик
Бісквіти рекомендуємо просочити сиропом зі смаком тірамісу, для цього вам знадобиться
- 30 мл сиропу ТМ Щедрик «Тірамісу»
- 120 мл теплої води
- 2 ст. ложки коньяку
Приготування
Масло кімнатної температури збийте з 50 г цукру і ванільним цукром, у масу додайте розтоплений чорний шоколад. Тоді по одному жовтку, добре розтираючи. У масу вмішайте просіяне борошно з розпушувачем і збиті з рештою цукру білки. Випікайте в формі від 20 см у діаметрі протягом 30 хм при 180’С. Для крему добре промиті апельсини залийте водою і проваріть 5 хвилин, воду злийте, повторіть 3 рази. На четвертий залийте водою і прокип’ятіть 15 хвилин, тоді воду злийте, апельсини поріжте, дістаньте кісточки. Фрукти потрібніть у блендері, а масло збийте з цукром до утворення пухкої маси. Тоді змішайте охолоджене цитрусове пюре з маслом. Для просочування розчиніть сироп у воді та додайте коньяк. Бісквіт розріжте на три шари, кожен просочіть сиропом і прошаруйте кремом. Готовий торт полийте топінгом «Екстрачорний шоколад» або «Апельсин» від ТМ Щедрик (або і тим, і тим).