Чому колір і присмак продукції може змінюватися залежно від сезону?

Чому колір і присмак продукції може змінюватися залежно від сезону?

Склад молока непостійний і залежить від породи тварин, періоду лактації, рівня годівлі, сезону року, техніки доїння тощо.
На органолептичні та фізико-хімічні показники молочної продукції мають великий вплив сезонні особливості годівлі корів.
Природний колір сирого молока непостійний і залежить від пори року. Жовтуватий відтінок більш помітний в молоці літньо-осіннього періоду,
оскільки корови харчуються на пасовиськах. Взимку цей відтінок стає білішим, тому що тварини переходять на сіно, силос, коренеплоди.
Отже, колір та присмак молочної продукції різниться через зміну складу молока в залежності від раціону корів.

Замовте дзвінок