Чому наше натуральне масло називається «підсирним»?

Чому наше натуральне масло називається «підсирним»?

Підсирне масло, безумовно, продукт високої цінності та є досить рідкісним, оскільки потребує високих енергетичних і ресурсних затрат. З’явилося воно завдяки широкому засвоєнню методів сепарації (відділення жиру). Документально процес виготовлення такого масла засвідчено в ГОСТі від 1929 року.
Наше натуральне масло виготовляється з підсирних вершків, саме тому має таку назву. Що це означає? Його виготовляють шляхом збивання підсирних вершків із молочної сироватки, яка залишається після виробництва сиру. Тобто з молока вариться сир, із сироватки, що залишається знімають жирні вершки і збивають із них масло.
Жирність справжнього, правильного масла — не менше 80%, в ідеалі 82,5%. Консистенція — плотна, пластична з наявністю крапель вологи. Колір однорідний, але може відрізнятися залежно від сезону.

Замовте дзвінок