Що таке термостатний спосіб виготовлення

Що таке термостатний спосіб виготовлення

Термостатний спосіб виробництва продукції це такий, при якому сквашування молока та дозрівання кисломолочних продуктів відбувається безпосередньо в споживчій тарі. Для цього ємності (пакети, відерця, стаканчики) поміщають у термостатну камеру, де їх витримують у необхідному температурному режимі протягом кількох годин.

Саме слово «термостат» означає середовище із фіксованою температурою всередині, котра забезпечує підтримку життєдіяльності молочнокислої мікрофлори протягом певного періоду правильного сквашування. Тривалість процесу сквашування залежить від виду продуктів, що виготовляються, та коливається в межах 3-10 годин при t 35-42⁰С.

Такий спосіб гарантує виготовлення виключно натуральної продукції без додавання крохмалю та консервантів. Продукція, виготовлена термостатним способом густа і тримає форму, тому перед споживанням нашу продукцію необхідно гарно перемішати чи збовтати. Виробництво у термостатній камері є найбільш дбайливим у молочній промисловості, оскільки дозволяє зберегти всі природні корисні властивості кінцевих продуктів. Увесь процес виробництва за термостатною технологією триває кілька діб, а результатом є густі, поживні та насичені живими культурами молочнокислих бактерій продукти (сметана, кефір, ряжанка, йогурт).

Замовте дзвінок