Базові рекомендації дієтолога Катерини Павлової стосовно вживання молочної продукції

Базові рекомендації дієтолога Катерини Павлової стосовно вживання молочної продукції

  • Молочні продукти - важлива складова нашого столу, причому це основне джерело кальцію і фосфору в раціоні. Ці мінерали є життєво важливими і такими, що складно засвоюються, вони корисні для кісток, нервової системи, необхідні в харчуванні дітям, вагітним, годуючим мамам і спортсменам.
  • Обов'язково звертайте увагу на терміни зберігання молочних продуктів. Для молока, кефіру, ряжанки, йогурту, сметани недопустимий тривалий термін зберігання, адже це говорить про те, що продукт був оброблений високою температурою або в ньому є консервант, а значить ніяких корисних мікроорганізмів у ньому вже немає. Справжній молочний продукт обов'язково повинен містити живі мікроорганізми, які складають основну масу мікрофлори шлунково-кишкового тракту людини.
  • Обов'язково потрібно звернути увагу на склад продукту. В молочних продуктах не повинна міститися гідрогенізована рослинна олія (трансжири) і пальмова олія, корисні тільки ті продукти, які в своєму складі містять натуральний молочний жир, без додаткових домішок рослинних жирів.
  • Крім кальцію, фосфору і корисних бактерій для кишечника молочні продукти містять вітаміни групи В, вітамін С, А, Д, Е, К, калій, магній, залізо, цинк, марганець, селен, фтор. Ціле джерело вітамінів і мікроелементів. Крім того, молоко і молочні продукти - це хороше джерело білку і тваринних жирів.

Рекомендує сертифікований дієтолог Катерина Павлова, яка розробила дієту на основі наших продуктів. Буклети з розписаним тижневим раціоном можна отримати у всіх фірмових точках продажу ТМ Щедрик.

Замовте дзвінок