Смаколики до Дня Святого Миколая

Смаколики до Дня Святого Миколая

Нарешті ми дочекалися останнього місяця в цьому 2016 році. Грудень - провісник новорічних свят, сніжної зими та підведення підсумків за увесь рік. У моїй родині, до свята Святого Миколая, вже декілька років поспіль з’являється перша гостя, ялинка! Наша донечка з трепетом чекає цього дня. Цілий вечір прикуто увагу лише до ялинкових прикрас, нових та старих, гірлянд, скляних куль, стрічок, різдвяних дерев’яних янголяток…. Зауважу, що традиція прикрашати на свята деревце дуже давня і походить ще зі стародавньої Греції – колись греки ламали верхівку лаврового дерева, навішували на нього кольорові шерстяні ниточки і різноманітні смаколики. Згодом ця традиція перейшла в Європу. Тепер в кожному домі є красуня-ялинка, - неповторна, з вогниками та подарунками поруч. Ну і звісно, кожне новорічне свято має свої традиційні страви та солодощі. Сьогодні поділюся з Вами печивом, яке ще моя бабуся мені готувала до Св. Миколая, а тепер вже я - для донечки Марічки.

Мої яскраві спомини - це солодке сирне печиво з хрумкою верхівкою…..мммм…..справжнє домашнє з традиційним бабусиним підходом до подачі.

Отже, необхідні інгредієнти:

- 250 гр. альбумінного сиру ТМ «Щедрик»
- 150 гр. масла ТМ «Щедрик»
- 180 гр. борошна
- 1ч. л. розпушувача
- дрібка солі

Спочатку змішати разом сухі інгредієнти, далі добавити масло та розтерти. Потім сир. Замішуємо еластичне тісто. Залишаємо на 15-20 хв. в холодильнику. Цукру, як Ви вже помітили, рецепт не потребує, але 1 яйце збиваємо для того щоб вмочувати печиво і в додаткову ємкість насипаємо цукор/ 4-5 ст. ложки, щоб після яєчної «процедури» підсолодити.

Тепер переходимо до тіста, тонко розкачати, за допомогою круглої форми витиснути коло, скласти його в вигляді трикутника. А далі - в збите яйце, цукор і на деко застелене пергаментом. Випікати 15-20 хв. при 170 С. Подавати до столу обов’язково із запашним чаєм або тепленьким молоком ТМ «Щедрик», верхівка печива Вам неодмінно сподобається золотистим кольором та карамельним смаком. Усім пречудового апетиту і смачного!

Наближаються яскраві свята, я щиро вітаю усіх читачів сторінки «Щедрик», сайту та, зокрема, блогів з усіма довгоочікуваними Новорічними та Різдвяними святами!!! Давайте вірити, дарувати віру та надію, мріяти та радіти кожному дню! Нехай наші близькі та діти будуть щасливі і здорові!

Улюблена ТМ «Щедрик», з Новим 2017 роком! Зичу тобі і собі) завжди бути поруч, дивувати і тішитися Диву! Нехай здійснюються мрії та бажання! «Щедрик» - ти попереду усііііх!!!

Замовте дзвінок