Традиційна паска: родинний рецепт

Традиційна паска: родинний рецепт

Поважати та дотримуватися традицій особиста справа кожного. Я особисто горджуся, що українка, що саме наші мами, бабусі, прабабусі вміють і печуть найсмачніші пасочки. Запашні, запечені, з традиціями славетного роду.

Наближається одне з найвеличніших свят в році, я щиро зичу світлого Великодня, нам усім! Миру, довголіття нашому народу, смачних наїдків та шани, любові один до одного!

Мої пасочки вдалися як ніколи. Тішуся, що свято наближається з смачною паскою на моєму столі. Основні секрети, без сумніву, це якісні продукти, вдале поєднання, пропорції і душа, любов, яку вмішують в тісто господині.

Ольга Рудомська для мене авторитет, і в цьому році сім’я Рудомських поділилася рецептом своєї родинної паски. І яке було моє здивування, коли цей рецепт майже ідентично схожий на рецепти моїх обидвох бабусь – бабусі Горпини та бабусі Люби. Звісно, це свідчення того, що збереглися таки найстаровинніші рецепти святкового великоднього хліба, не зважаючи на відстань, покоління та час. Через століття. Моя бабуся Горпина любила прянощі, тому у її рецепті паски є бодян, кориця. Бабуся Люба була поціновувачкою природніх насичених кольорів, тому в рецепті переважають жовтки, родзинки, курага, сушена вишня.

Любі панянки, паняночки, у Вас ще є час, цілісінький день суботи, щоб спекти власну найсмачнішу в світі паску. У цьому Вам з радістю допоможе наш улюблений «Щедрик», у всіх точках продажу є підібрані вдалі рецепти святкових страв, зокрема рецепт пасочок. Повірте, Ви будете в захваті від придбаних молочних продуктів ТМ Щедрик, а також від приготованої за рецептами смакоти.

Рецепт моєї паски.

Інгредієнти: 1 л молока ТМ Щедрик, 400 г масла ТМ Щедрик, 100 г нерафінованої олії, 10 жовтків та 10 яєць, 1 кг цукру, 200 г свіжих дріжджів, 200 г родзинок, 200 г цукатів, 6-10 шт. кураги, 100 г сушеної чи в’яленої вишні, цедра 1 лимона та 1 апельсина, ваніль, дрібка солі, борошно приблизно біля 3 кг.

Молоко закип’ятити та запарити в ньому бодян, яйця та жовтки збити з цукром, розвести дріжджі в яєчній суміші, розтопити масло. З’єднати усі інгредієнти разом у великій мисці, не забудьте олію теж добавити до опари. Додати біля 1 кг борошна. Вимісити і залишити на 1 год. Через годину добавити решту продуктів та замісити святкове тісто. Підходити тісто має в теплій кімнаті, без шуму. Приблизно за 2.5-3.5 год тісто достатньо «підросте», тоді можна його розкладати в форми. Чеками доки збільшиться знову, лише тоді випікати 30-40 хв при 170-180 градусах. Оздоблюйте за Вашим побажанням: шоколадною чи білковою глазур’ю.

З Великоднем! Смачної пасочки!

Рада, ще Вам повідомити приємну новину. В скорому часі ми зможемо стати ще ближче, не лише завдяки текстовим повідомленням та постам, а також через відеоблог. Вже зовсім скоро!!!

Замовте дзвінок