З Різдвом Христовим!

З Різдвом Христовим!

Любі читачі сайту ТМ «Щедрик», я сердечно вітаю Вас з найсвітлішим святом, осяяним Вифлеємською зіркою – Різдвом Господнім! Зичу Божого Благословення, миру, добра у кожній домівці, теплого родинного свята!

Українські традиції унікальні, вони згуртовують велику родину. Найперші в новому році церковні свята – Свят-вечір та Різдво! Напередодні Святвечора кожен спішить до батьківської хати, бо так годиться, щоби близька родина гуртувалася за одним столом.

Я уродженка Волині, там нині живуть мої рідні. Родинні традиції ще моїх прабабусів та прадідусів, звичаї та старовинні рецепти передають з покоління в покоління. Один із таких рецептів я опишу сьогодні.

Традиційні різдвяні волинські рогалики з маком!

Моя бабуся Горпина на Різдво завжди їх пекла в печі. Тепер я продовжую цю традицію, залюбки використовую ТМ «Щедрик», нагадує мені смак дитинства.

Інгредієнти:

Масло 300гр. ТМ «Щедрик», дріжджі 100 гр., яйця 3 шт., цукор 5 ст.л., олія 2 ст.л., молоко 2 стакани ТМ «Щедрик», борошно. Замішуємо дріжджове тісто. Масло розтопити, яйця збити з цукром, усі продукти змішуємо у великій ємкості, добавляємо борошна стільки, скільки буде необхідно.

Начинка: мак 2 стакани, молоко 100 гр.ТМ «Щедрик», цукор 100 гр., джем «абрикос» 150 гр.ТМ «Щедрик». Змолоти мак на кухонному пристрої «кавомолка», залити кип’яченим молоком, охолодити, добавити по черзі цукор, джем.

Коли тісто підійде в два-три рази, розкачайте тоненько, наріжте смугами завширшки 4-5 см. Посередині покладіть макову начинку, зачипіть кожну полоску, поріжте завдовжки 6-7 см. Вмочіть в збите яйце, потім в цукор і покладіть на деко застелене пергаментом. Випікайте 20 хв. при 170 С. Усім смачних рогаликів, нехай все у Вас вийде!

Чекаю з нетерпінням Різдва, гостей, дзвінкої колядки, яка розкаже біблійну історію про народження Ісуса Христа, Спасителя Світу.

Христос Народився! Славімо Його!

Замовте дзвінок